Betty de Boer: Tijd is een soort vierde dimensie die maar een kant op gaat

Ze komt uit Grönnen, haar horloge toont slechts zwart en nikkel en het draagt alleen de letters ART. “Hij komt bij een kledingzaak weg, Part of Art. Het was meer een impulsaankoop dan dat er een verhaal achter zit. Hij stond fantastisch bij kleren die ik daar kocht. Ik vind het ook wel iets van een stoer horloge en aangezien ik in mijn middelbare-schooljaren ook wel een beetje punk was, past het daarbij. Dit is ook wel een beetje mijn stijl.”

Van punk naar politiek hoeft dus niet zo’n grote stap te zijn. De punk is er inmiddels wel wat van af, zo zegt ze, maar in het horlogemet z’n brede zwartleren band en de gekruiste rijgveter die het om de pols snoert kun je het nog wel terugzien. Wat er nooit vanaf zal gaan is de achtergrond die ze meeneemt vanuit onze meest noordelijke provincie. En die achtergrond kun je natuurlijk ook een beetje horen. Mist ze Groningen? “Altijd! Je kunt de Martinitoren niet hierheen brengen…”

Lees meer….


Lees het hele interview in het boek Tijd voor Politiek! De rijk met zwart/wit-foto’s geïllustreerde bundel telt 291 pagina’s en is leverbaar vanaf 25 juni 2012.

Bij de bundel hoort kosteloos een full colour versie voor de iPad.
De iPad-versie is ook los te bestellen.

Info + direct bestellen: http://www.gopher.nl/shop/title.asp?barcode=ISBN&id=9789051797824