Eeke van der Veen: Tijd heeft me geleerd dat je er improviserend mee om moet gaan

Praten over tijd met Eeke van der Veen kan heel louterend zijn vooral voor wie zich bekneld voelt in de gedachte dat de tijd een gesel is. Hij heeft vele jaren als topman bij diverse zorgverzekeraars gewerkt en heeft daar geleerd met tijdsdruk om te gaan. Als fractielid van de PvdA heeft hij gezondheidszorg in zijn portefeuille en bekijkt het nu dus vanuit het perspectief van volksvertegenwoordiger. Waar knelt de zorg, in een tijd waarin het volgens uw partij eerlijker moet? Gaat het om gelijke kansen?

“Ja, maar bijvoorbeeld ook om dingen als gehandicapt geboren zijn of een ongeluk hebben gehad. We leven een beetje in de tijd van ‘als je maar positief denkt, alles een plekje geeft en in je eigen kracht komt, dan gaat het allemaal goed’. Dus als je het wat minder goed hebt, dan ligt dat niet aan God of aan de predestinatie maar aan jezelf. Het is goed als je daar een tegenwicht aan geeft en zorgt dat mensen zoveel mogelijk gelijke kansen hebben.”

Lees verder….

 


Lees het hele interview in het boek Tijd voor Politiek! De rijk met zwart/wit-foto’s geïllustreerde bundel telt 291 pagina’s en is leverbaar vanaf 25 juni 2012.

Bij de bundel hoort kosteloos een full colour versie voor de iPad.
De iPad-versie is ook los te bestellen.

Info + direct bestellen: http://www.gopher.nl/shop/title.asp?barcode=ISBN&id=9789051797824