Lutz Jacobi: Mijn eerste associatie met tijd is genieten

In 2009 werd PvdA-kamerlid Lutz Jacobi verkozen tot de groenste politicus van het jaar. “Ik ben de groenste geworden en voor de PvdA is dat natuurlijk wel een heel bijzondere eremedaille, want de mensen verwachten altijd dat je, als je de groenste bent, bij GroenLinks vandaan komt.”

Daar komt ze niet vandaan. Ze komt van de groene weidsheid van Friesland. Omdat ze een keer een echt koude winter wilde meemaken reisde ze op haar vierentwintigste in haar eentje naar Canada. Ze trok verder naar Amerika en de oude Buick die ze er voor zevenhonderd dollar kocht, was meteen ook haar huis. Haar geld verdiende ze er onder meer met werken in restaurants en door koeien te melken op fabrieksgrote boerderijen. Ze reisde door bijna alle staten van the States en pakte onderweg ook nog deels een masters aan de universiteit van Oregon mee. “Reizen was mijn grootste ideaal. Dan ben je vol vrijheid, niemand die vervelend tegen je is, jij bent gewoon alleen aan het reizen. Als je niet oppast gaat je hele leven voorbij als een film. Of je nou werkt, of elke dag reist, het gaat erom dat waar ter wereld je ook bent, je van die dag het mooiste eruit pakt. Dat geldt altijd.”

Lees meer….


Lees het hele interview in het boek Tijd voor Politiek! De rijk met zwart/wit-foto’s geïllustreerde bundel telt 291 pagina’s en is leverbaar vanaf 25 juni 2012.

Bij de bundel hoort kosteloos een full colour versie voor de iPad.
De iPad-versie is ook los te bestellen.

Info + direct bestellen: http://www.gopher.nl/shop/title.asp?barcode=ISBN&id=9789051797824