Elly Blanksma: Tijd is prioriteit

“Tijd is prioriteit. De tijd is een gegeven, maar hoe je die tijd invult is een kwestie van wat jij belangrijk vindt. Ik heb een leven dat heel vol zit, en dat betekent dat je iedere dag je prioriteiten moet stellen. Als er geleefd wordt zoals ik leef, zijn de dagen altijd te kort. Als je in de politiek zit zijn er ook veel dingen waarbij je de vrijheid niet hebt om het helemaal in te vullen. Toch probeer ik om die prioriteiten elke keer naar voren te laten komen.”

Aan het woord is Elly Blanksma, lid van de CDA-fractie in de Tweede Kamer, en niet alleen dat. “Als politica ben je onbegrensd in tijd, maar dat is nou net níet zoals ik het zou willen invullen, want ik ben daarnaast ook moeder, echtgenote, met een dochter, een zus, en ik heb mijn hobby’s. Dát in balans brengen, maakt wie je bent.” Welke van uw hobby’s raakt het meest aan tijd? “Zeilen. De oneindigheid vanwater en uitzichten, de tijd laten bepalen door het tempo, door de wind. Als iemand vraagt waar ik heen ga met vakantie zeg ik: waar de wind me naartoe blaast. Je horloge heb je dan niet meer nodig. Op dat moment is het niet de tijd maar zijn het de elementen van de natuur die bepalen wanneer en waar je aankomt.” Het h-woord is gevallen, maar we houden de politiek nog even vast.

Lees verder….


Lees het hele interview in het boek Tijd voor Politiek! De rijk met zwart/wit-foto’s geïllustreerde bundel telt 291 pagina’s en is leverbaar vanaf 25 juni 2012.

Bij de bundel hoort kosteloos een full colour versie voor de iPad.
De iPad-versie is ook los te bestellen.

Info + direct bestellen: http://www.gopher.nl/shop/title.asp?barcode=ISBN&id=9789051797824