Gerda Verburg: Je moet de tijd wel eens voor je laten werken

Haar snelste tijd liep CDA-kamerlid Gerda Verburg in 2006, in de Dwars Door Drenthe Marathon: drie uur en zeventien minuten. Daarmee plaatste ze zich in de top honderd van Nederlandse vrouwen. “Als atleet ben ik een diesel. Je moet mij niet op de sprint inzetten. Het betekent dat ik soms zelfs sterker ben in de tweede helft van de marathon dan in de eerste. Dan wordt de tijd mijn vriend. Niet te veel op je horloge kijken, je niet laten opjagen. Je moet de tijd als het ware voor je laten werken.”

Een marathon loop je niet zonder een goede voorbereiding. Die kost ook veel tijd. Hoe is dat in te passen in een toch al druk schema? “Tijd moet je maken. Mensen die zeggen dat ze nergens tijd voor hebben, geven er geen prioriteit aan. Mensen die het heel druk hebben, hebben vaak ook nog wel tijd voor andere dingen. Ze woekeren met hun tijd. Toen ik in februari 2007 minister werd, heb ik thuis wel een belofte moeten doen, namelijk dat ik tijdens mijn ministerschap geen marathon zou lopen.”

Lees meer….


Lees het hele interview in het boek Tijd voor Politiek! De rijk met zwart/wit-foto’s geïllustreerde bundel telt 291 pagina’s en is leverbaar vanaf 25 juni 2012.

Bij de bundel hoort kosteloos een full colour versie voor de iPad.
De iPad-versie is ook los te bestellen.

Info + direct bestellen: http://www.gopher.nl/shop/title.asp?barcode=ISBN&id=9789051797824