Helma Nepperus: Tijd, een merkwaardig begrip, het gaat veel sneller dan je denkt

Was er in Groningen geen turf geweest, dan zou de geschiedenis van haar voorouders een heel andere loop hebben gehad en zou de VVD heden ten dage misschien wel helemaal geen volksvertegenwoordiger in de gelederen hebben gehad in de persoon van Helma Neppérus; nazaat van Oost-Groninger turfschippers en sinds november 2006 lid van de VVD-fractie in de Tweede Kamer. Haar vader was belastingrechter in het Haagse hof, haar grootvader rechter in het hof van haar geboorteplaats Amsterdam. Vader en zoon als rechters in één en hetzelfde gremium kon niet, om welke reden het ouderlijk gezin destijds de hoofdstad voor de hofstad verruilde.

“In Den Haag woonden politici bij ons in de buurt  -want bewindslieden woonden toen nog in de buurt-  dus ik heb aangebeld bij Edzo Toxopeus om een heitje-voor-een-karweitje te doen. Als klein kind was ik al geïnteresseerd en raakte ik geïnspireerd door Haya van Someren-Downer. Die vond ik altijd zo apart spreken op de radio. Dat was de eerste aanraking met politiek waarbij ik het toch meer dan gemiddeld leuk vond.”

Lees meer….


Lees het hele interview in het boek Tijd voor Politiek! De rijk met zwart/wit-foto’s geïllustreerde bundel telt 291 pagina’s en is leverbaar vanaf 25 juni 2012.

Bij de bundel hoort kosteloos een full colour versie voor de iPad.
De iPad-versie is ook los te bestellen.

Info + direct bestellen: http://www.gopher.nl/shop/title.asp?barcode=ISBN&id=9789051797824