Jetta Klijnsma: Tijd is gewoon een cadeau

“Heé, Klijnsma!” Als een passerende vrachtwagenchauffeur je dat met goed gemoed toeroept, en de mensen je op straat aanspreken omdat ze je even een aandachtspunt willen meegeven, dan weet je dat je als politicus niet alleen dicht bij de mensen staat maar zij ook dicht bij jou. Haar jarenlange Haagse wethouderschap, haar plaatsvervangend burgemeesterschap en de manier waarop ze die functies als persoon heeft vervuld, hebben ervoor gezorgd dat van die nabijheid bij PvdA-kamerlid Jetta Klijnsma ook echt sprake is.

Om te kunnen doen wat zij hoog in het vaandel heeft staan, de dingen samen doen, móet je wel dicht bij de mensen staan. “Daarom zit ik ook in de politiek. Kijk, lokaal bestuur is echt mijn ding. Ik ben hier nou verzeild geraakt, onder het motto van zeg nooit nooit, maar ik ben natuurlijk toch meer een lokaal bestuurder. Ik vind het fantastisch dat je in zo’n stad heel dicht bij mensen dingen tot stand kunt brengen, met die mensen samen. Want heel vaak hebben ze lumineuze ideeën.”

Lees meer….

 


Lees het hele interview in het boek Tijd voor Politiek! De rijk met zwart/wit-foto’s geïllustreerde bundel telt 291 pagina’s en is leverbaar vanaf 25 juni 2012.

Bij de bundel hoort kosteloos een full colour versie voor de iPad.
De iPad-versie is ook los te bestellen.

Info + direct bestellen: http://www.gopher.nl/shop/title.asp?barcode=ISBN&id=9789051797824