Nine Kooiman: Tijd, iets waar ik altijd te weinig van heb...

Hij is grofweg maar half zo oud als zij, maar onder zijn soortgenoten is hij toch al een beetje op leeftijd. Voor haar geldt eerder het omgekeerde, en dat niet alleen omdat zij een van de jongeren onder haar collega’s is. Zij is Nine Kooiman. Hij is de Fossil om haar pols. Ze kreeg hem op haar 16e verjaardag van haar jeugdliefde. Die jeugdliefde is nog steeds haar vriend, en de Fossil is nog steeds haar horloge.

Ze is inmiddels 29. Een SP-er die schoolging in een gemeente waar op dit moment maar één SP-er in de raad te vinden is, maar op een school die een warme biotoop voor het socialisme was; roodgloeiend misschien wel. We beginnen niet meteen over ‘tijd’, maar wel over van alles dat daarmee te maken heeft. Als Kamerlid houdt ze zich bezig met jeugd. Met de belangen van jonggeborenen. Met de belangen van nog ongeborenen ook. Vind ze de in de geschiedenis wortelende benaming ‘socialisme’ niet een beetje ouderwets?

Lees meer….


Lees het hele interview in het boek Tijd voor Politiek! De rijk met zwart/wit-foto’s geïllustreerde bundel telt 291 pagina’s en is leverbaar vanaf 25 juni 2012.

Bij de bundel hoort kosteloos een full colour versie voor de iPad.
De iPad-versie is ook los te bestellen.

Info + direct bestellen: http://www.gopher.nl/shop/title.asp?barcode=ISBN&id=9789051797824