Roland van Vliet: Tijd is het allereerste anker om het schema van m'n leven aan op te hangen

“Ik heb vandaag twee AO’s en vanavond een plenair debat. Tussendoor nog wat inbrengen, en er is ook nog een belangrijke procedurevergadering van Financiën. Daar moet ik naartoe, dus de dag zit bomvol. Maandag is het vaak werkbezoeken en lobbyisten ontvangen. Dinsdag, woensdag en donderdag zijn volop hectische dagen, waarop je echt hier moet zijn. Ik zit ook in de Limburgse Staten; daar gebeurt eigenlijk alles op vrijdag. Daar moet ik ook bij zijn. Het is een beetje schipperen, maar het lukt me wel.”

Zijn Kamerlidmaatschap opgeven om Gedeputeerde te worden, staat niet meer op zijn lijstje. Roland van Vliet blijft in Den Haag. Wat hem betreft zijn er al genoeg gremia die niet meer van deze tijd zijn. De Eerste Kamer bijvoorbeeld. “Ik sluit me overtuigd aan bij het standpunt van de PVV: afschaffen. De reflecterende rol die de Eerste Kamer heeft vind ik ver te zoeken. Het wordt misbruikt door allerlei politieke partijen als een ‘tweede Tweede Kamer’.”

Lees verder….


Lees het hele interview in het boek Tijd voor Politiek! De rijk met zwart/wit-foto’s geïllustreerde bundel telt 291 pagina’s en is leverbaar vanaf 25 juni 2012.

Bij de bundel hoort kosteloos een full colour versie voor de iPad.
De iPad-versie is ook los te bestellen.

Info + direct bestellen: http://www.gopher.nl/shop/title.asp?barcode=ISBN&id=9789051797824