Wassila Hachchi: Ik ben me pas bewust van tijd als het geweest is

Spreken Europeanen over tachtig jaar Europees? Hebben we over tachtig jaar een Europese krijgsmacht? Defensie is haar terrein en een Europese krijgsmacht ziet ze wel als een stip aan de horizon. Maar één taal? Nee, de praktijk regelt dat wel. Trouwens, wat heet over tachtig jaar? Praat je met Wassila Hachchi (D66), dan zit je middenin het nu. “Ik denk dat het besef dat je steeds meer Europeaan bent echt iets is van deze tijd. Ik hou ontzettend van dit land, maar het is niet alleen meer Nederland. Of het nou gaat over immigratie, of over het uitzetten van Irakezen, je zult het Europees moeten regelen. Als het met een EU-land fout gaat, voelen wij dat hier ook. We zijn in de eerste plaats Europa. Dat zie je ook bij defensie. Samen aanschaffen van vliegdekschepen bijvoorbeeld. Fransen en Britten, kun je nagaan! Er zal ook veel meer samengewerkt moeten worden tussen de EU en de NAVO.”

In de aanloop naar de verkiezingen zei ze: ‘Mensen moeten politici weer gaan zien als leiders. Niet meer als schreeuwende mensen die gewoon aandacht willen.’ Hoe komt de politiek anno nu dan uit de verf?

Lees meer….


Lees het hele interview in het boek Tijd voor Politiek! De rijk met zwart/wit-foto’s geïllustreerde bundel telt 291 pagina’s en is leverbaar vanaf 25 juni 2012.

Bij de bundel hoort kosteloos een full colour versie voor de iPad.
De iPad-versie is ook los te bestellen.

Info + direct bestellen: http://www.gopher.nl/shop/title.asp?barcode=ISBN&id=9789051797824