Afke Schaart: Tijd is een gevoel

Prinsjesdag 2010, vandaag precies een week geleden. Vandaag zelf  -zo zou in de avond blijken-  gaat de geschiedenis in als de geboortedag van het concept regeerakkoord annex gedoogakkoord van een beoogd kabinet van VVD en CDA met gedoogsteun van de PVV. In de middag spreek ik VVD-Kamerlid Afke Schaart; de media alom gonzend over wat aanstaande is, maar nog zonder geboortebericht op tafel.

Zeker, onder zo’n gesternte is Prinsjesdag 2010  -nota bene al bijgeplaatst in de historie-  een minder spannend onderwerp, maar er is goede reden om het ook daarover te hebben. Het is immers behalve een schilderij van toen en nu ook de aftrap van nieuwe regeringsvoornemens  -in dit geval dan wel van een oude regering-  en de budgettering daarvan. En voor wie goed kijkt is het behalve een traditioneel ritueel ook een springlevende afspiegeling van onze staatkundige structuur en stratificatie. Voor Afke Schaart was deze Prinsjesdag bovendien de eerste waaraan zij als Kamerlid deelnam. Met schitterende hoed.

Lees meer….


Lees het hele interview in het boek Tijd voor Politiek! De rijk met zwart/wit-foto’s geïllustreerde bundel telt 291 pagina’s en is leverbaar vanaf 25 juni 2012.

Bij de bundel hoort kosteloos een full colour versie voor de iPad.
De iPad-versie is ook los te bestellen.

Info + direct bestellen: http://www.gopher.nl/shop/title.asp?barcode=ISBN&id=9789051797824