Bas Jan van Bochove: Tijd is voor mij de besteding van actieve uren

Volksvertegenwoordiger zijn is geen nine-to-five job maar twentyfour-seven. U zegt het graag voor lief te nemen dat het Kamerlidmaatschap enorm veel tijd vergt. Geef je als Kamerlid niet juist graag je tijd, in plaats van dat het werk je tijd ontneemt? “Zeggen dat het veel tijd kost heeft een dubbele connotatie; een negatieve en een positieve. Ik benader het vanuit die laatste. Het levert me energie op.” Dat zegt Bas Jan van Bochove, CDA-fractielid sinds 2002.

Van Bochove heeft onder andere Koninkrijksrelaties in zijn portefeuille. Er is niet alleen een feitelijk tijdsverschil tussen de voormalige Nederlandse Antillen en hier, maar ook verschil in beleving van tijd. Er moeten de komende tijd nog heel wat veren worden geschikt nu Bonaire, St. Eustatius en Saba als openbare lichamen onderdeel van Nederland geworden zijn, want op de eilanden leeft een behoorlijke onvrede over de overgang naar die nieuwe status. Heeft dat ook te maken met een verschil in tijdsbeleving? Is Nederland te drammerig geweest?

Lees verder…..

 


Lees het hele interview in het boek Tijd voor Politiek! De rijk met zwart/wit-foto’s geïllustreerde bundel telt 291 pagina’s en is leverbaar vanaf 25 juni 2012.

Bij de bundel hoort kosteloos een full colour versie voor de iPad.
De iPad-versie is ook los te bestellen.

Info + direct bestellen: http://www.gopher.nl/shop/title.asp?barcode=ISBN&id=9789051797824