Pia Dijkstra: De tiid haldt gjin skoft

Franeker. Thuisstad van het astronomisch tijdmechaniek van Eise Eisinga: het planetarium dat hij ruim twee eeuwen terug bouwde beneden en boven de zoldervloer van zijn toenmalige woning in een straat die later naar hem vernoemd zou worden. Het is nu een alom bekend museum. Franeker. Geboorteplaats van Pia Dijkstra, sinds medio juni lid van de Tweede Kamer voor D66, met onder meer volksgezondheid in haar portefeuille, en bekend bij ieder die in de jaren negentig een keer het NOS-journaal heeft gezien of haar in de jaren daarna zag of beluisterde bij de AVRO. Is dat niet vrijwel iedereen?

Het is niet alleen haar voormalige werk voor radio en televisie waardoor zij bekendheid verwierf. Zoals een wolkammer   -dat was Eisinga van beroep-  tevens bouwer van een planetarium kan zijn, combineert zij al geruime tijd een aantal uiteenlopende functies en activiteiten in een persoon. Betrokken, breed gewaardeerd en zichtbaar voor iedereen. Een schot voor open doel te zeggen dat ze nooit uit beeld is geweest, maar het is gewoon zo.

Lees meer….


Lees het hele interview in het boek Tijd voor Politiek! De rijk met zwart/wit-foto’s geïllustreerde bundel telt 291 pagina’s en is leverbaar vanaf 25 juni 2012.

Bij de bundel hoort kosteloos een full colour versie voor de iPad.
De iPad-versie is ook los te bestellen.

Info + direct bestellen: http://www.gopher.nl/shop/title.asp?barcode=ISBN&id=9789051797824