Stientje van Veldhoven: Tijd is rijkdom

D66-Kamerlid Stientje van Veldhoven ‘bezit’ tijdens ons interview in de meest letterlijke zin de wisseltrofee die haar ten deel viel als groenste politicus van het parlementaire jaar 2010-2011. Het is een replica Kamerzetel, uitgevoerd in lichtgetint hout en bekleed met het helderste groen dat Newton’s kleurenspectrum te bieden heeft. Vanuit deze bijzondere stoel, die een jaar lang aangeschoven zal staan aan het grote bureau in haar werkkamer, vertelt ze over Tijd.

“Tijd is rijkdom. Tijd is potentie. Je kunt zó veel doen, als je er maar de tijd voor hebt. Het geeft je de mogelijkheid om dingen te beleven, mensen te ontmoeten, dingen te leren en dingen te doen. Ik voel dat altijd heel sterk als ik op een vliegveld ben, of in zo’n grote oude bibliotheek. Je realiseert je dan dat er zo veel plekken zijn die je nooit zult zien, dat er zo veel boeken zijn die je nooit zult lezen. Omdat je daar gewoon de tijd niet voor hebt, zelfs al zou je je hele leven niets anders doen.”

Lees verder….

 


Lees het hele interview in het boek Tijd voor Politiek! De rijk met zwart/wit-foto’s geïllustreerde bundel telt 291 pagina’s en is leverbaar vanaf 25 juni 2012.

Bij de bundel hoort kosteloos een full colour versie voor de iPad.
De iPad-versie is ook los te bestellen.

Info + direct bestellen: http://www.gopher.nl/shop/title.asp?barcode=ISBN&id=9789051797824